Versenykiírás

A verseny időpontja

2019. május 11-12., nevezni első körben csak a 11-ei napra lehet, majd telítettség esetén nyílik meg a 12-ei versenynapra is a regisztrációs lehetőség.

A verseny helyszíne

2533 Bajót, Szarkáspuszta.
GPS koordináták:

47°44'19.3"N 18°35'56.1"E.

Akadályok rendszere

28 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több akadály leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel.

A verseny reggel 9 órakor kezdődik, óránkénti futamokkal. A nevező a regisztráció során tudja kiválasztani, hogy mely kategóriában és melyik futamban szeretne indulni. Érvényes nevezés esetén a versenyző tájékoztatva lesz a saját futamának pontos idejéről, valamint egy regisztrációs kódot kap, mellyel a futam előtt 1 órával a rajtcsomagját átveheti. Fontos, hogy a nevezőknek csak a saját futamuk előtt 1 órával nyílik meg a lehetőségük arra, hogy nevezési csomagjukat átvegyék, korábban nem. Ezzel szeretnénk elkerülni a felesleges sorban állást.

A verseny helyszíne

A verseny 2533 Bajót külterületén, Szarkáspusztán kerül megrendezésre. A terület egy része korábban motorcross pályaként funkcionált.

A verseny helyszínének megközelíthetősége, parkolási lehetőség

A helyszín a 10-es főút Nyergesújfalu és Tát közötti szakaszáról közelíthető meg, a HydroGép vállalkozásnál kell lefordulni, majd onnan földúton kell a parkolási lehetőségig kb. 1 km-t megtenni. A parkolás a helyszínen megoldott, melyben segítők fognak közreműködni.

Versenytáv

Kb. 6 km, a gyermek kategóriákban indulóknak 1 km-es pálya lett kialakítva.
A gyermekek kivételével az egyes akadályt nem, vagy hibásan teljesítőknek büntető feladatot kell majd végrehajtani. A verseny során a helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk.

Akadályok rendszere

28 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel. Gyermekek részére 10 akadályt alakítottunk ki, ügyelve arra, hogy számukra ezek nagyon komoly erőfeszítés nélkül teljesíthetőek legyenek.

Kategóriák, melyekre nevezni lehet

  • Profi (200 fő/nap)
  • Amatőr (400 fő/nap)
  • Csapat (200 fő/nap)
  • Család (200 fő/nap; max 6 fő, 14 év fölött)
  • Superhero (100 fő/nap)
  • Gyerek (100 fő/nap; 6-14 év közötti gyermekeket lehet nevezni, itt az életkornak megfelelően külön csoportokat indítunk, ők a részükre kialakított pályát animátorok felügyelete mellett teljesítik, szülőknek nem áll módjukban a pályán végigkísérni őket)

Az egyes kategóriáknál feltüntetett létszám a nevezési igények függvényében változhat a későbbiekben.

Nevezési feltételek

Érvényes regisztráció, felelősségvállaló nyilatkozat kitöltése (gyermek esetén szülői beleegyező nyilatkozat), nevezési díj átutalással történő befizetése (kategóriánként, ill. az elküldött regisztráció időpontjának alapján a nevezési díj változó). Helyszíni nevezésre nincsen lehetőség. A versenyzők a nevezési díj befizetésről elektronikus úton számlát kapnak. Fontos, hogy a számlázási címet megfelelően töltse ki mindenki.

Díjazás

Az összesített időeredmények alapján a távot leggyorsabban teljesítő versenyző egy két fő részére szóló értékes Wellness hétvégét kap. Kategóriánként az első három helyezett ajándéktárgyban részesül. Minden nevező a verseny napján megkapja saját rajtcsomagját, mely többek között a verseny logójával ellátott pólót tartalmaz majd.

Egyéb programok

Folyamatosan kerül majd feltöltésre.

Nevezési határidők, nevezési díjak (az árak forintban értendőek)

február 24-ig
április 26-ig
profi
12.000
14.000
amatőr
10.000
12.000
csapat
8000
10.000
gyerek (6-14 év)
2000
3000
család (egységár; max 6 fő)
27.000
33.000
Superhero
5000
6000

A Superhero kategóriában nevezők jóval kedvezményesebb áron nevezhetnek a versenyre. Mindezért cserébe viszont annyit kell tenniük, hogy egy szuperhős, mókás, vicces figura jelmezében kell a távot teljesíteniük. Fontos, hogy önmagában egy arcfestés kevés, mindenféleképpen ötletes jelmez, maskara szükségeltetik a kedvezményes nevezéshez. Célunk a Superhero futam indításával a kihívás, megmérettetés mellett a humorra, vidámságra való figyelemfelhívás.

A családi kategóriával pedig a családosoknak szeretnénk egy nem hétköznapi, vidám lehetőséget biztosítani arra, hogy egymást segítve teljesítsék a kihívást. Persze a nevezési díj számukra is tartalmaz kedvezményeket. Nagyon fontos, hogy csak a 14. életévüket betöltött gyermekeiket nevezhetik a szülők, hiszen nekik is a 28 akadályos pályát kell teljesíteniük. A nevezési díj fix ár, ami azt jelenti, hogy ezt az összeget fizeti a család akkor is, ha 3 fővel nevez, de akkor is 6 fővel.

Amennyiben mozgáskorlátozott versenyző szeretné magát megmérettetni a pályán, természetesen számára ingyenes a nevezés, azonban részükre segítőt, aki a pályán végig mellette van, nem áll módunkban biztosítani. Ezért szeretnénk kérni, hogy itt csak olyanok nevezzenek, akik úgy érzik, hogy a pályát önállóan, vagy akár egy barát segítségével teljesíteni tudják. A mozgáskorlátozott kategóriában induló versenyzőnek az amatőr futamok keretein belül van lehetősége indulni.