Versenykiírás

A verseny időpontja

2023. szeptember 2.

A verseny helyszíne

2533 Bajót, Szarkáspuszta.
GPS koordináták:

Akadályok rendszere

28-30 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több akadály leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel.

A nevező a regisztráció során tudja kiválasztani, hogy mely kategóriában és melyik futamban szeretne indulni. Érvényes nevezés esetén a versenyző tájékoztatva lesz a saját futamának pontos idejéről, valamint egy regisztrációs kódot kap, mellyel a futam előtt 1 órával a rajtcsomagját átveheti. Fontos, hogy a nevezőknek csak a saját futamuk előtt 1 órával nyílik meg a lehetőségük arra, hogy nevezési csomagjukat átvegyék, korábban nem. Ezzel szeretnénk elkerülni a felesleges sorban állást.

A verseny helyszíne

A verseny 2533 Bajót külterületén, Szarkáspusztán kerül megrendezésre. A terület egy része korábban motorcross pályaként funkcionált.

A verseny helyszínének megközelíthetősége, parkolási lehetőség

Táton a Mogyorósbányai úton haladva Mogyorósbánya irányába (bukkanó után) az első jobb oldalon lévő aszfaltozott útra kell lekanyarodni és azon végighaladni a kijelölt parkolási lehetőségig. A parkolás a helyszínen megoldott, melyben segítők fognak közreműködni.

Versenytáv

Kb. 8 km, a gyermek kategóriákban indulóknak 1+ km-es pálya lett kialakítva.
A gyermekek kivételével az egyes akadályokat nem, vagy hibásan teljesítőknek büntető feladatot kell majd végrehajtani. A verseny során a helyszínen orvosi ügyeletet biztosítunk.

Akadályok rendszere

28-30 akadály, amelyek különböző nehézségi fokúak, de több leküzdése komoly fizikai erőfeszítést igényel. Gyermekek részére 10-12 akadályt alakítottunk ki, ügyelve arra, hogy számukra ezek nagyon komoly erőfeszítés nélkül teljesíthetőek legyenek.

Kategóriák, melyekre nevezni lehet

  • Profi
  • Amatőr
  • II. Millei D. emlékverseny
  • Amatőr gyerek (13-14 éves gyermek (szintén regisztrált) felnőtt kísérettel, a felnőtt pályán)
  • Csapat (csapatonként 3-10 fő)
  • Superhero
  • Gyerek (6-14 év közötti gyermekeket lehet nevezni, itt az életkornak megfelelően külön csoportokat indítunk, ők a részükre kialakított pályát animátorok felügyelete mellett teljesítik, szülőknek nem áll módjukban a pályán végigkísérni őket)

Az egyes kategóriák létszáma a nevezési igények függvényében változhat a későbbiekben.

Nevezési feltételek

Érvényes regisztráció, felelősségvállalási nyilatkozat kitöltése (gyermek esetén szülői beleegyező nyilatkozat), nevezési díj átutalással történő befizetése (kategóriánként, ill. az elküldött regisztráció időpontja alapján a nevezési díj változó). Helyszíni nevezésre nincsen lehetőség (kivéve a gyermek pályán korlátozott számban). A versenyzők a nevezési díj befizetésről elektronikus úton számlát kapnak. Fontos, hogy a számlázási címet megfelelően töltse ki mindenki.

Díjazás

Az összesített időeredmények alapján a távot leggyorsabban teljesítő versenyző egy 2 fő részére szóló wellnes hétvégét kap. Kategóriánként az első helyezettek jutalomban részesülnek. Minden nevező a verseny napján megkapja saját rajtcsomagját, mely többek között a verseny logójával ellátott pólót és érmet tartalmaz majd.

Egyéb programok

Környékbeli sportegyesületek sportbemutatói, egészségnap, környezetvédelmi sarok, gyermeksarok gyermekmegőrzővel egybekötve, csomagmegőrzés, büfé.

Nevezési határidők, nevezési díjak (az árak forintban értendőek)

július 31-ig
augusztus 28-ig
profi
14.000
16.000
amatőr
12.000
14.000
amatőr gyerek (13-14 éves)
5.500
6.500
csapat (személyenként)
10.000
12.000
gyerek (6-14 éves)
4.500
5.000
superhero
7.000
8.000
Millei D. emlékverseny
11.000
11.000

Versenyünkön az alábbi kedvezmények vehetőek igénybe:

  • Ha Ön rendezvényünk hivatalos Támogatóinak alkalmazottja, akkor Ön a nevezési díjból 25 százalékos kedvezményre jogosult.
  • Amennyiben Ön a Belügyminisztérium ill. a Honvédelmi Minisztérium alkalmazásában áll, a nevezési díjból 20 százalék kedvezményt adunk.

Egyes kedvezmények össze nem vonhatóak, valamint a kedvezményre való jogosultságot a verseny helyszínén igazolni kell. Ennek elmaradása a versenyből való kizárást vonja maga után. A kedvezmények a gyermek kategóriára nem vehetőek igénybe.

A Superhero kategóriában nevezők jóval kedvezményesebb áron nevezhetnek a versenyre. Mindezért cserébe viszont annyit kell tenniük, hogy egy szuperhős, mókás, vicces figura jelmezében kell a távot teljesíteniük. Fontos, hogy önmagában egy arcfestés kevés, mindenféleképpen ötletes jelmez, maskara szükségeltetik a kedvezményes nevezéshez. Célunk a Superhero futam indításával a kihívás, megmérettetés mellett a humorra, vidámságra való figyelemfelhívás.

A 2023. évi versenyt - a tavalyi évhez hasonlóan - egy karitatív célú kategóriával idén is kiegészítjük. A nemrég tragikusan fiatalon elhunyt egykori kollégánk, barátunk, Millei Dénes rendőr főtörzszászlós családjának, özvegyének és gyermekeinek szeretnénk támogatást nyújtani azzal, hogy részükre felajánljuk a II. Millei D. emlékverseny kategóriában indulók nevezési díjának teljes összegét.

A rendezők az elmúlt évek kéréseit figyelembe véve lehetőséget biztosítanak a felnőtt pályán való részvételre a 13-14 éves korosztály számára is, azonban fontos, hogy ők szülői hozzájáruló nyilatkozattal és az amatőr kategóriában nevezett felnőtt kísérővel indulhatnak csak a pályán! Fontos, hogy a gyermekek regisztrációját az amatőr gyermek (13-14 éves korosztály, felnőtt pálya) kategóriánál lehet megtenni, a megjegyzés rovatban pedig a kísérő, amatőr kategóriában nevezett felnőtt E-ticket számát is meg kell adni. A kísérő felnőtt nem kell, hogy feltétlenül a szülő legyen, azonban a szülői beleegyező nyilatkozat a törvényes képviselőtől kell hogy származzon. Egy felnőtt maximum két gyermek felügyeletét láthatja el. A helyszíni regisztráció során, valamint a pálya teljesítése során a rendezők ellenőrizni fogják a fenti feltételek megvalósulását, a szabályok be nem tartása (felnőtt kísérő hiánya, 2-nél több gyermek felügyelete) automatikus kizárást von maga után.

Kizárólag a gyerekkategóriában van lehetőség az online nevezésen kívül helyszíni nevezésre, melynek ára 3000 Ft. (a rendezők a helyszíni nevezők létszámát korlátozhatják) Helyszíni nevezésnél azonban pólót nem tudunk biztosítani. A helyszíni nevezésre a gyermekeknek 9-12 óra között van lehetőségük, a futamok folyamatosan fognak indulni. A regisztrációs sátornál azonban nekik is kell jelentkezni és a szülői felelősségi nyilatkozatot le kell adniuk. A 15-18 év közötti korosztályra az amatőr kategóriában feltüntetett információk vonatkoznak.

Amennyiben mozgáskorlátozott versenyző szeretné magát megmérettetni a pályán, természetesen számára ingyenes a nevezés, azonban részükre segítőt, aki a pályán végig mellette van, nem áll módunkban biztosítani. Ezért szeretnénk kérni, hogy itt csak olyanok nevezzenek, akik úgy érzik, hogy a pályát önállóan, vagy akár egy barát segítségével teljesíteni tudják. A mozgáskorlátozott kategóriában induló versenyzőnek az amatőr futamok keretein belül van lehetősége indulni.